Ressenya al National Geographic

  • by

A la revista National Geographic, hi ha una secció que es diu “Viajes”. A l’edició del 6 de febrer, la cap de la secció, Sandra Martín, ha publicat un interessant article sota el títol De apellido, solidario on explica com moltes iniciatives de turisme es fan amb l’objectiu de la solidaritat o el voluntariat.

Aquests viatges solidaris pretenen contribuir a la millora de les condicions de vida dels habitants de les terres visitades, però aquestes intencions sovint no casen amb la realitat dels fets: poden beneficiar els interessos d’uns pocs, poden comportar la desaparició dels costums i les creences locals, o transmetre un missatge d’infravaloració del que és propi i una sobrevaloració de l’anomenat món occidental. En definitiva, poden ser pa per a avui i gana per a demà.

En aquest context, l’autora menciona la Laura Battestini, fundadora de la nostra associació, GhanABC, i els objectius d’aquesta. En paraules de Sandra Martín, som una de les ONGs que alerten dels fraus que s’han comès en nom de la solidaritat.

Estem orgulloses que s’hagin llegit els nostres propòsits en aquests termes perquè la nostra meta és generar autoestima en els nens, les nenes, els nois i les noies a qui volem ajudar, tot donant-los eines per construir-se un futur a la seva terra. No volem substituir o suplantar, els volem restituir a les seves famílies o tribus (traient-los d’orfenats moguts pel negoci) i acompanyar-los en el marc del respecte als seus costums i tradicions i, en la mesura de les nostres possibilitats, empoderar-los.

Si voleu llegir l’article, el trobareu en aquest enllaç Boletín National Geographic Viajes